Χορωδία

Χορωδία Εμμανουήλ Παπά

Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και αριθμεί 20 μέλη.

Αποτελεί τμήμα του ομώνυμου πολιτιστικού συλλόγου με σκοπό  τη διάσωση και προβολή των παλιών “νταρνάκικων” τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής καθώς και την πολιτιστική αναβάθμιση μέσω των φεστιβάλ που διοργανώνει και συμμετέχει, όπως :Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δήμου Συκεών, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Καβάλας, Θάσου, Κέρκυρας, Αθηνών, Κιλκίς, Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής κ.α.

  • Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους.

Πραγματοποίησε  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ύμνους και κάλαντα από όλη την Ελλάδα στις οποίες η κ. Αλεξάνδρα Μπαϊρα ανέγνωσε και ανέλυσε διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Συνεργάσθηκε με το Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας και το τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας με την καθηγήτρια κ. Κλίμοβα Ξένια σχετικά με την καταγραφή-διάσωση των ¨Νταρνάκικων τραγουδιών.

Εκπροσωπεί άξια την γενέτειρα και τιμά τον  Ήρωα Εμμανουήλ Παπά ψάλλοντας τον Ύμνο του τόσο σε κάθε εκδήλωση μνήμης στο χωριό, όσο και σε κάθε συναυλία που δίνει ανά το πανελλήνιο.

Τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Διονύσης Βαφειάδης.

Χορωδία εμμανουήλ παπά μέλη

 

Η χορωδία του Πολιτιστικού μας συλλόγου κατάφερε να αναγνωριστεί ως μία από τις αξιόλογες χορωδίες με πολλές προσκλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφικό υλικό από συμμετοχές της ομάδας της χορωδίας σε διάφορες εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Π.Σ. Εμμ. Παπά στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου